Ouderbegeleiding

Wil je als ouder met mij in gesprek over de zorgen rondom je kind? Ook dan kun je bij mij terecht. Als je kind worstelt met zichzelf, kan het zijn dat er nog meer zaken spelen in de omgeving van het kind. Er kan sprake zijn van spanningen thuis, verlies van werk van één van de ouders, overlijden, scheiding, ouders die moeite hebben om met het gedrag van hun kind om te gaan, enzovoort.

Als ik ouders begeleid, wil ik ze graag leren hoe ze op een prettige en positieve manier kunnen omgaan met hun kind. En dat werpt zijn vruchten af. Het kind kan zich optimaal ontwikkelen en er ontstaat meer plezier binnen het gezin.

Vergoeding

Mijn praktijk is gecontracteerd door alle gemeentes voor de Jeugdwet in Fryslân. Dat betekent dat bij een beschikking de begeleiding geheel wordt bekostigd door je gemeente.

Doorverwijzing vindt plaats via onder andere de huisarts of het wijkteam van je gemeente.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met me op.

 

1-1-14

Afspraak maken? Of meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een vraag of wil je weten wat ik voor jou en/of jouw kind kan betekenen? Neem dan contact met mij op via de volgende contactgegevens: 06 36 26 19 17 of hennie@romtefoardy.nl.

Onderwerpen die in de ouderbegeleiding aan bod kunnen komen zijn:

  • Hoe gaan we om met het gedrag van ons kind?
  • Wat wil het gedrag mij laten zien/spiegelen?
  • Onze zoon/dochter is hooggevoelig, hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
  • Wat gaat er goed en wat vind je leuk aan je zoon of dochter?
  • Mijn kind is erg angstig, hoe gaan wij daar mee om?
  • Mijn kind heeft  last van woedeaanvallen, wat is de beste aanpak?
  • Is mijn kind (hoog)begaafd? Hoe komen we daarachter en hoe gaan we daarmee om?
  • Er zijn negatieve patronen ontstaan in ons gezin, hoe kunnen we weer op een positief spoor komen?

Deze gesprekken kunnen plaatsvinden naast de individuele begeleiding van je kind bij mij, maar ook zonder dat je kind bij mij komt. In de gesprekken spiegel ik altijd ook gedrag terug naar (onbewuste) aspecten uit het leven van de ouder zelf. Mooi is het altijd dat ouders, naast dat hun zoon/dochter aan zichzelf werkt door de begeleiding bij mij, ook naar zichzelf durven kijken en in de spiegel durven te kijken.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het je leven verrijkt!

Trajecten en cursussen

Je kind als spiegel

Maak jij je zorgen over je zoon/dochter? En ben je bereid om in die waardevolle spiegel te kijken die jouw kind je voorhoudt?

Mocht je dieper op de materie in willen gaan, dan kan ik je aanraden om een Kindertolk-traject te volgen.Een dergelijk traject is diepgaand en levensveranderend! Meer weten?  Lees meer over de bijzonder effectieve, maar ook zeer hartverwarmende methode om op een andere manier met je kind en jezelf om te gaan bij  ‘Je kind als spiegel’.

Romte foar hb

Oudercursus: heb jij een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind en weet je niet altijd hoe je hem/haar het beste kunt opvoeden?

Om dieper op het onderwerp hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid in te gaan én om ervaringen met andere ouders uit te wisselen is de Oudercursus “Romte foar HB” zeer geschikt.