Begaafd en gevoelig..

Ik ben Hennie, moeder van 3 geweldige kinderen en als psycholoog werkzaam in mijn eigen praktijk. Ik heb zelf lange tijd niet geweten dat ik begaafd en gevoelig ben, hier ben ik pas een jaar of 10 geleden achter gekomen tijdens mijn zoektocht naar mezelf. Als kind en later ook als volwassene heb ik mij vaak anders gevoeld dan anderen. Ik voelde mij ouder, volwassener en verstandiger dan vele anderen om mij heen, maar ik was een kei in aanpassen. In die tijd had ik heel graag iemand naast mij gehad die mij had kunnen vertellen wat het betekende om zo intens te (be)leven en hoe daar mee om te gaan! Ook mijn kinderen zijn elk op hun eigen manier begaafd en hooggevoelig. Als ervaringsdeskundige en expert op het vlak van de combi van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid, ben je mij zeker aan het juiste adres!

Geboorte van een moeder

Met de geboorte van onze kinderen is er ook een moeder geboren. Dat dit een ommekeer in mijn leven heeft betekend, zal voor een ieder helder zijn. Maar het heeft me zoveel meer gebracht dan ik ooit had kunnen vermoeden. Een allesoverheersende liefde, maar ook een enorm gevoel van verantwoordelijkheid voor die kleine mensjes, een vechtlust voor hun welbevinden en het verleggen van mijn eigen grenzen om er voor hen te kunnen zijn. Ze hebben me inmiddels al erg veel geleerd over mezelf, door voor mij als een spiegel van mijn gedrag en zijn te fungeren.

Kinderen leren je veel

Ik sta bewust stil bij wat ze mij willen vertellen. Zo leren ze mij mijn gedrag aan te passen om zo een beter leven te creëren voor mezelf en dus ook voor hen. Ik ben de laatste jaren bewuster en gezonder gaan leven en door dit alles ben ik veel dichter bij mezelf gekomen. Uiteindelijk heb ik besloten om mijn passie de ruimte te geven en het roer volledig om te gooien. Ik startte een praktijk waarin ik andere ouders en hun kinderen kan begeleiden!

Ruimte voor jou – Romte foar dy

Iedereen heeft ruimte nodig. Voor mij is het van belang dat ik deze ruimte in mijzelf ervaar. Ik zoek deze ruimte niet langer buiten mijzelf. Al komt het thema nog regelmatig voorbij in mijn leven. Ik zie het als een spiegel voor mijzelf en kan er elke keer weer lering uit trekken dat ik deze ruimte voor mezelf erg nodig heb!

Het heeft zelfs geleid tot de naam van mijn praktijk, eigenlijk nog voordat ik in de gaten had dat dit mijn eigen levensthema is (over spiegels gesproken!). Ruimte gun ik kinderen en hun ouders in de vorm van bewustwording en inzichten. Waardoor zij in hun kracht komen te staan!

Hartelijke groeten,

Hennie Gatsonides, MSc.

Meer weten over mijn manier van werken? Neem contact met me op.

1-1-5